Rondreis Australie online
Home > Over ons > Wie zijn wij?
Specialist Australie - Australie online
Het team van Riksja

Over Australie online

Australie specialist

Australië online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Chantal van Engelen

Bestemmingsmanager Australië

Toen ik een vacature van Riksja Travel tegenkwam dacht ik meteen “He, dat is mij op het lijf geschreven”. Een organisatie van reizigers voor reizigers. Als reisspecialiste heb ik het voorrecht om van mijn grootste hobby mijn werk te maken. Ik vind het inspirerend om mensen te helpen bij het samenstellen van hun droomreis en ze met mijn eigen ervaring verder op weg te helpen. Na mijn studie ben ik gaan backpacken door Australië. Sindsdien heeft dit veelzijdige land mij hart gestolen.

Maar wat me het meeste bij is gebleven op een van mijn Riksjareizen, is mijn ontmoeting met Aboriginal Manuel. Een hoogtepunt van de bouwsteen Crocodile Dundee Drive. Hij is een Aboriginal uit Arnhemland in het tropisch noorden en deelt graag zijn geschiedenis met reizigers. Hij bespeelde de didjeridoo en vertelde gepassioneerd over zijn cultuur. Samen maakten we Aboriginal Art. Geheel volgens de traditie van zijn stam gingen we aan de slag met natuurlijke verf en een rietje als penseel. De diepere betekenis achter de manier van schilderen en zijn verhalen hebben grote indruk op mij gemaakt. De ochtend vloog voorbij...

Australie specialist
specialist Australie

Karen van Herk

Senior Specialist Australië

Tijdens mijn wereldreis mocht Australië natuurlijk niet ontbreken. Meteen voelde ik een speciale vibe en heb ik voor mijn gevoel van highlight naar highlight gereisd: de leegte van de Outback, op zoek naar krokodillen in Kakadu National Park, de onderwaterwereld van het Great Barrier Rif en de mooie stranden aan de Oost- en Westkust. Deze foto is in Sydney gemaakt voor de Harbour Bridge. Deze kosmopolitische stad is een van mijn favoriete plekjes van Ozzie vanwege de laidback sfeer en vele terrasjes aan de haven.
Australië is een makkelijk land om te reizen. Maar door de grootte ervan ook vaak moelijk plannen en keuzes maken. Daarom is het reizen met onze bouwstenen ideaal: wij laten je zien wat wilt zien, op een passend tempo zodat je optimaal van je tijd Down Under kunt genieten.


Maaike Kerdijk-Bos

Supervisor Australië

Ik vind het altijd leuk om mijn ideale Riksja reis in elkaar te puzzelen met behulp van de bouwstenen. Hierin ervaar ik vrijheid omdat ik de reis kan samenstellen zoals ik wil en altijd aanpassingen kan maken zoals een dagje langer of korter. Australië is een land dat voor mij synoniem staat aan vrijheid. Vrijheid is overal om je heen; door de grootte van het land, de onmetelijke leegte van het binnenland en de mentaliteit van de bevolking. Riksja Travel vindt vrij zijn op reis belangrijk en in al onze Australië bouwstenen vind je dat terug. Tijdens je reis ga je op pad met je eigen huurauto en bepaal je zelf de route. Tijdens de bouwsteen Great Ocean Drive slinger je langs steile kliffen en verlaten stranden en is iedere dag anders. De overnachting in het houten chalet in Halls Gap vind ik erg bijzonder; zittend op je veranda zie je de kangoeroes op het veldje voor je. Op en top Australië!
Supervisor Australie specialisten
Onze lokale partner

Onze partner ter plaatse

In Australië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig (waar mogelijk) en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Australië reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Australië online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Australië.


Australië online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.