Home > Over ons > Wie zijn wij?
Specialist Australie - Australie online
Het team van Riksja

Over Australie online

Australie specialist

Australië online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Chantal van Engelen

Senior Specialist Australië

In 2005 kwam ik een vacature van Riksja Travel tegen en meteen dacht ik “He, dat is mij op het lijf geschreven”. Een organisatie van reizigers voor reizigers. Als reisspecialiste heb ik het voorrecht om van mijn grootste hobby mijn werk te maken. Ik vind het inspirerend om mensen te helpen bij het samenstellen van hun droomreis en ze met mijn eigen ervaring verder op weg te helpen. Na mijn studie ben ik gaan backpacken door Australië. Sindsdien heeft dit veelzijdige land mij hart gestolen.

Maar wat me het meeste bij is gebleven op een van mijn Riksjareizen, is mijn ontmoeting met Aboriginal Manuel. Een hoogtepunt van de bouwsteen Crocodile Dundee Drive. Hij is een Aboriginal uit Arnhemland in het tropisch noorden en deelt graag zijn geschiedenis met reizigers. Hij bespeelde de didjeridoo en vertelde gepassioneerd over zijn cultuur. Samen maakten we Aboriginal Art. Geheel volgens de traditie van zijn stam gingen we aan de slag met natuurlijke verf en een rietje als penseel. De diepere betekenis achter de manier van schilderen en zijn verhalen hebben grote indruk op mijn gemaakt. De ochtend vloog voorbij...

Australie specialist
specialist Australie

Karen van Herk

Senior Specialist Australië

In 2004 heb ik 11 maanden door Australie, Nieuw Zeeland, Thailand en Laos gereisd. Tijdens deze reis heb ik vele highlights van Australie beleeft, waaronder de leegte van de Outback, op zoek naar krokodillen in Kakadu National Park, de onderwaterwereld van het Great Barrier Rif en de mooie stranden aan de Oostkust en Westkust. Ik ben tijdens mijn eerste reis door Australie reis zo enthousiast geworden over dit enorme land, dat ik eind 2007 nogmaals voor 4 weken naar Australie ben gegaan, om oa. Tasmanie te zien en Oud en Nieuw in Sydney te vieren. Deze foto is in Sydney gemaakt voor de Harbour Bridge. Deze kosmopolitische stad is een van mijn favoriete plekjes van Ozzie vanwege de laidback sfeer en vele terrasjes aan de haven.

Maaike Kerdijk-Bos

Supervisor Oceanië

Ik vind het heerlijk om iedere dag bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn. Ik kan genoeg inspiratie opdoen voor een volgende reisbestemming. Bij het kiezen voor een bestemming vind ik de natuur en landschappen één van de belangrijkste aspecten. Daarom gingen mijn laatste reizen naar Suriname, Kenia & Tanzania, Namibië & Botswana en Peru & Bolivia. Australië is ook een bestemming waarbij de natuur erg bijzonder is en er veel afwisselende landschappen zijn. Van de uitgestrekte outback naar de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef en van dicht regenwoud tot palmenstranden. Genoeg reden dus om, zo gauw het kan, mijn koffer weer te pakken en een nieuw land te ontdekken.
Supervisor Australie specialisten
Productmanager Australie

Evelyn Groenenberg

Product Manager Australië

Tijdens mijn stage bij onze Mexico agent maakte ik kennis met Riksja Travel. Het enthousiaste contact met de reisspecialisten en de reizigers ter plaatse zorgden ervoor dat ik bij terugkomst graag bij Riksja Travel wilde werken. Gelukkig mocht ik er afstuderen en ik ben niet meer weggegaan. Als reisspecialist heb ik onze reizigers leren kennen en die kennis komt goed van pas als productmanager. Ik wil de perfecte reisoplossing bedenken voor klanten om zo het meeste uit hun reis te halen.

Ik vind het belangrijk om tijdens mijn reizen een afwisseling van cultuur, natuur en ontspanning te hebben. In Australië vind je dat zeker.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Kids en onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Australië online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Australië.


Australië online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.