Bouw je eigen Australië-reis

Of je nu de Outback wilt verkennen met alle Aboriginal verhalen, wilt duiken in de Great Barrier Reef of kleurrijk Sydney en Melbourne wilt verkennen, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar aan de hand van het beste klimaat. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Australië-rondreizen. Bel of mail ons: wij, Australië-fans Chantal, Fronie en Tessa, helpen je graag op weg.

Kies een regio

Regiokaart thema

1 Outback en wetlands (noorden en centraal)

Australië-reizen: Darwin, Katherine Gorge, Kakadu & Litchfield National Park, Alice Springs, Ayers Rock, Kings Canyon & de Olga's

Ontsnappen aan de bewoonde wereld, het kan in Australië makkelijk. Driekwart van het land bestaat uit Outback: woestijn, steppe, lege vlaktes én tropisch regenwoud. Verken de oneindigheid zelf: slaap onder de sterren, zie de zon opkomen boven Uluru (Ayers Rock) en leer over de tradities van de Aboriginals. In de jungle rondom Darwin, zwem je onder watervallen en vaar je door drassige billabongs (moerassen) terwijl krokodillen langsglijden …

2 Koraalriffen en palmenstrand (oostkust)

Australië-reizen: Sydney, Brisbane, Fraser Island, Whitsundays, Cape Tribulation & Cairns

Begin je reis in Sydney, waar je in een Victoriaans hotel in het centrum of direct aan het strand slaapt. Vaar langs het beroemde Opera House en de Harbour Bridge, maak een fietstocht langs de kust of kies voor een surfles op Bondi Beach. Van hieruit reis je makkelijk door naar Queensland, waar zowel actievelingen als rustzoekers hun hart kunnen ophalen. Ga je duiken op het Great Barrier Reef tussen schildpadden, haaien en kleurrijke visjes of ontspan je op Fraser Island of de magische Whitsundays? Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken in eeuwenoude regenwouden vol varens, watervallen en lagunes.

3 Ruige surfkusten, kangoeroes en koala's (zuidkust & Tasmanië)

Australië-reizen: Melbourne, Blue Mountains, Adelaide, Great Ocean Road, de Grampians, Kangaroo Island & Tasmanië

Heb je langer de tijd en/of wil je een stukje ongerept Australië ontdekken? Dan mag je het zuiden en Tasmanië eigenlijk niet overslaan. Deze regio is ook erg geschikt in de Australische zomer als het in het noorden vaak regent. Ontdek de culturele en culinaire geheimen van Melbourne met een gids, voordat je over the Great Ocean Road naar Adelaide rijdt. Verken hier Kangaroe Island, vol kangoeroes, koala’s, pinguïns en zeeleeuwen. Nog niet genoeg natuur? Tasmanië (ook wel klein Nieuw-Zeeland genoemd) herbergt een van de grootste natuurgebieden ter wereld. Hier vind je nauwelijks andere reizigers, maar des te meer groen.