Australië-reis: Outback en wetlands

Noord-Australië: Darwin, Katherine Gorge, Kakadu & Litchfield National Park
Centraal-Australië: Alice Springs, Ayers Rock, Kings Canyon & de Olga’s

Wil je onder de sterren slapen en de zon zien opkomen boven Uluru? Of krokodillen spotten in het moeras en met een Aboriginal op stap? Met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Australië-rondreizenBel of mail ons: wij, Australië-specialisten Chantal enTessa, helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
 Je ziet de highlights, maar mijdt de massa           Vervoer en excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Australië bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 433,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 49,- per dag. Met upgrade in Ayers Rock en Kings Canyon verblijf in resorts € 546,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)

Verken individueel het rode hart van Australië. Door er met een huurauto zelf doorheen te rijden ervaar je de uitgestrekte leegte van de Outback pas echt. Sfeervolle overnachtingen hebben we alvast voor je geregeld. Je begint je Outback reis bij Ayers Rock. 

Hier regelen wij een wandeling met Aboriginal gids die uitleg geeft over de spirituele betekenis van deze plek in hun cultuur en laat zien hoe te overleven in de woestijn. Bij Kings Canyon kloof slaap je daarna in een safaritent op een traditionele Australische ranch. Je Australië selfdrive eindigt in een resort in Alice Springs, de thuishaven van de Flying Doctors.
verder lezen

Voeg deze bouwsteen toe aan je Australië reis!

Reisschema: Alice Springs - Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 339,- p.p. bij 2 personen / € 619,- p.p. bij 2 personen voor de Colonial Way
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
Opmerking: de standaard tour is niet geschikt voor reizigers onder de 18 jaar oud

Op een avontuurlijke manier verken je de hoogtepunten van centraal Australië. Vanuit het ‘Flying Doctors’-stadje Alice Springs ga je met een groepje medereizigers de rode woestijn in. Uiteraard zie je Ayers Rock, de rode knikkerrotsen van de Olga’s en de ruige Kings Canyon kloof. 

Slaap je in een swag onder de sterren of liever in een tent? Dat mag je ter plaatse zelf beslissen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Rode rots
Upgrade - Rode Rots Colonial Way
x
+
Reisschema: Alice Springs - Ayers Rock - Kings Canyon - Western MacDonnell Ranges
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 713,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)

Net als met de bouwsteen ‘De rode rots’ beleef je de Outback, maar in plaats van een gewone truck reis je met een kleiner gezelschap in een stoere 4WD. Hiermee rijd je over onverharde rode stofwegendieper de woestijn in. Zo beleef je de Outback intens en geniet je van de bijna ‘religieuze’ stilte die hier heerst. 

Je slaapt bij de rode monoliet Ayers Rock in de lege woestijn en wandelt door de Kings Canyon kloof. Ook slaap je een nacht in West Macdonnell Ranges. Je verblijft in permanente camps waar je in een tent of in de open lucht slaapt. Vanuit je ‘swag’ kijk je ‘s nachts uit over de met miljoenen sterren bezaaide hemel, op zoek naar de Southern Cross en Milky Way.
verder lezen

Reisschema: Darwin - Kakadu National Park - Katherine Gorge - Litchfield National Park - Darwin
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Reissom: € 448,- p.p. bij 2 personen (mei t/m augustus);€ 435,- p.p. bij 2 personen (september t/m april) & huurauto vanaf € 49,- per dag
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)

Met je eigen huurauto verken je op je eigen tempo de Noord-Australische natuurparken: spot krokodillen in Kakadu, verken Katherine met een Aboriginal en koel af in de watervallen van Litchfield. Naast wild spot je ook eeuwenoude muurschilderingen van Aboriginals. Je slaapt in de natuur, in een bushbungalow en houten chalet, to name a few. Lees meer over deze Darwin-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Crocodile Dundee drive
Billabong Cruise in Kakadu National Park
x
+
Reisschema: Darwin - Mary River - Kakadu National Park - Litchfield National Park - Darwin
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 535,- p.p. bij 2 personen/ € 606,- p.p. bij 2 personen voor de Colonial Way november t/m april. Overige maanden € 673,- p.p.
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
Opmerkingen: de standaard tour is niet geschikt voor reizigers onder de 18 jaar oud

Vanuit Darwin ga je in de Australië outback per 4WD naar de reuzen-termietenheuvels en watervallen van Litchfield en het indrukwekkende Kakadu National Park. Je maakt een boottocht over het stille water van de Mary river, gaat op zoek naar crocs en ziet de heilige plaats Ubirr. 

Je hoort de verhalen en legendes van deze Aboriginal rotstekeningen en leert hoe de Aboriginals overleefden in de ‘bush’. Verder zie je (in het juiste jaargetijde) de spectaculaire JimJim en Twin Falls, watervallen diep in het Kakadu gebied. Tijdens de safari reis je in een kleine groep onder begeleiding van een professionele gids en verblijf je in eenvoudige tweepersoonstenten midden in de natuur.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Kroko’s in de bush
Upgrade - Kroko's in de bush Colonial Way
x
+
1
van
5
x

Verstuur je reisplan