Ruige surfkusten, kangoeroes en koala’s

Zuid-Australië: Melbourne, Adelaide, Great Ocean Road, de Grampians, Kangaroo Island, Blue Mountains & Tasmanië

Wil je trendy Melbourne en de Great Ocean Road verkennen, dieren spotten op Kangaroo Island of rondreizen op het ongerepte Tasmanië? Met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Australië-rondreizenBel of mail ons: wij, Australië-specialisten Chantal en Tessa, helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
 Je ziet de highlights, maar mijdt de massa           Vervoer en excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Australië bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Melbourne
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: vanaf € 217,- p.p. bij 2 personen (bepaalde perioden afwijkende prijzen, deze zijn op aanvraag)
Reisperiode: oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

Melbourne is dé sportstad van Australië en een smeltkroes van culturen. Het is een ideale plek om je reis langs de zuidkust te starten. Je slaapt twee nachten in een hip, centraal gelegen hotel en verkent met een gids de leukste verborgen plekken van de stad, die alleen de locals kennen. Struin samen langs leuke boetiekjes en gezellige cafés en sluit af met een lunch en goed glas wijn. Lees meer over deze Melbourne-bouwsteen.

Voeg deze bouwsteen toe aan je Australië reis!

Reisschema: Melbourne - Apollo Bay (Great Ocean Road) - Port Fairy - Halls Gap (Grampians) - Adelaide
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 279,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 49,- per dag. De prijzen voor december & Januari zijn op aanvraag
Reisperiode: oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

Slingerend langs steile kliffen en verlaten stranden rijd je van Melbourne naar Adelaide, een indrukwekkende route die je langs Zuid-Australische highlights als de Twelve Apostles brengt. Slaap midden in een nationaal park en doorbreek de autorit met een hike door de natuur waar je kangoeroes en koala’s spot, of relax op een van de vele tropische stranden. Lees meer over deze Great Ocean Drive-bouwsteen.

Reisschema: Kangaroo Island
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 347,- p.p. bij 2 personen
Reisperiode: oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

Vanuit Adelaide is dit een van de meest populaire trips, zeker als je een liefhebber bent van hiking en trekking. Bijzonder is dat je er een heleboel typisch Australische dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. 

Het eiland (zeker geen eilandje met zijn 150 x 30 km!) ligt op 120 km ten zuiden van Adelaide en heeft eigenlijk wel iets weg van de Galapagos eilanden: je treft er een unieke flora en fauna want er werd nooit gejaagd en van konijnen, vossen of dingo’s (een plaag op het vasteland) hebben ze hier nog nooit last gehad. Een georganiseerde ‘safari’ is de beste manier om Kangaroo Island te zien, vanwege de vele zandwegen en grote afstanden,
verder lezen

Reisschema: Sydney - Hunter Valley - Blue Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 224,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 49,- per dag
Reisperiode: oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

Op slechts 2,5 uur rijden van metropool Sydney vind je twee uitgestrekte natuurgebieden. Zo ver je kunt kijken, zie je diepgroene wijnranken of bomen met een blauwe gloed. Proef allerlei wijnen en laat je zintuigen hun werk doen. 

Stap vervolgens in je wandelschoenen en trek de natuur in. Omdat je met je eigen huurauto reist, heb je alle vrijheid om je dagen zelf in te delen. We boeken alleen de overnachtingen in accommodaties die wij goed bij de omgeving vinden passen en een ticket voor het steilste treintje ter wereld. Deze geeft je een prettige adrenaline-kriebel in je buik.
verder lezen

Reisschema: Hobart - Mount Field - Lake St Clair - Cradle Mountain - Launceston - Bicheno - Freycinet - Port Arthur - Hobart
Reisduur: 10 dagen / 9 nachten
Reissom: € 768,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 49,- per dag. De prijzen voor december & Januari zijn op aanvraag
Reisperiode: oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

Tasmanië, het heet niet voor niets het Nieuw-Zeeland van Australië: het heeft net zulke ongerepte, dramatische natuur en een ruig klimaat. Eén ding is zeker: met 19 nationale parken vol watervallen, gletsjers en uitgestrekte bergmeren, steelt het eiland je hart. Hike langs de kliffen van Freycinet Peninsula en ga op zoek naar de Tasmaanse duivel in de Cataractkloof. Je slaapt in knusse guesthouses en bed & breakfasts. Lees meer over de Tasmanië-selfdrive.

Reisschema: Sydney – Canberra – Snowy Mountains - Melbourne
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 418,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 49,- per dag
Reisperiode: oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

Tussen de grote steden Sydney en Melbourne ligt een uitgestrekt heuvellandschap dat geleidelijk overgaat in machtige bergen. Via de officiële hoofdstad Canberra beland je uiteindelijk midden in de Australische Alpen. 

In de Snowy Mountains help je de boer mee op de boerderij of stap je op een paard voor een tocht door het nationale park. De merino-schapen en koeien die hier grazen zorgen ervoor dat je je direct in het boerenleven waant.
verder lezen

1
van
6
x

Verstuur je reisplan