teamfoto-chantal-en-tessaOver Riksja Australië

Australië specialist

Riksja Australië is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Chantal bestemmingsmanager AustralieChantal van Engelen

Bestemmingsmanager Australië

In 2005 kwam ik een vacature van Riksja Travel tegen en meteen dacht ik “He, dat is mij op het lijf geschreven”. Een organisatie van reizigers voor reizigers. Als reisspecialiste heb ik het voorrecht om van mijn grootste hobby mijn werk te maken. Ik vind het inspirerend om mensen te helpen bij het samenstellen van hun droomreis en ze met mijn eigen ervaring verder op weg te helpen. Na mijn studie ben ik gaan backpacken door Australië. Sindsdien heeft dit veelzijdige land mij hart gestolen.

Maar wat me het meeste bij is gebleven op een van mijn Riksjareizen, is mijn ontmoeting met Aboriginal Manuel. Een hoogtepunt van de bouwsteen Crocodile Dundee Drive. Hij is een Aboriginal uit Arnhemland in het tropische noorden en deelt graag zijn geschiedenis met reizigers. Hij bespeelde de didjeridoo en vertelde gepassioneerd over zijn cultuur. Samen maakten we Aboriginal Art. Geheel volgens de traditie van zijn stam gingen we aan de slag met natuurlijke verf en een rietje als penseel. De diepere betekenis achter de manier van schilderen en zijn verhalen hebben grote indruk op mijn gemaakt. De ochtend vloog voorbij…

 

Kirsten Dame

Reisspecialist Australië

In 2015 zette ik voor het eerst voet op Australische bodem als start van mijn zes maanden backpack avontuur. Ik was meteen verkocht! Ik snap best dat Australië voor vele op de bucketlist staat om te bezoeken want het is zo’n bijzonder land. De adembenemende en afwisselende natuur, de super fijne bruisende steden en dan heb ik het nog niet eens over de mega relaxte houding van de locals. No worries mate! Die zin krijg ik nooit mee uit mijn hoofd. Het echte Australië is voor mij toch wel de Outback. Het uitgestrekte landschap, het knalrode gesteente en alle prachtige Aboriginal verhalen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Absoluut hoogtepunt: overnachten onder de immense sterrenhemel in een swag en ’s nachts wakker worden door het licht van de maan.

Ik kon niet blijer zijn toen ik binnen Riksja Travel, Australië mocht gaan verkopen. Ik help je heel graag verder met jou droomreis!

 

Tessa Vermij

Reisspecialist Australië

Ondertussen ben ik alweer een aantal jaar werkzaam bij Riksja. Ik ben begonnen als reisspecialist van Vietnam en ondertussen heb ik heel wat reizigers mogen helpen met het samenstellen van reizen naar Aziatische bestemmingen. Maar eigenlijk is mijn passie voor het reizen begonnen met de reis die ik naar Australië heb gemaakt, voordat ik bij Riksja terecht kwam. Daarom vind ik het extra leuk dat ik nu mijn ervaringen van mijn Australië reis mag delen met reizigers die ook dit bijzondere land willen bezoeken. Zelf ben ik gek op de stad Sydney waar alles bruist en je je geen moment hoeft te vervelen. En de zonsopkomst meemaken bij Uluru gaf mij echt een magisch gevoel en toen besefte ik hoe weids en mooi dit land is.

Na mijn reis door Australië wist ik dat ik in het toerisme wilde werken en toen kwam ik Riksja Travel tegen. En al snel had ik de gaten dat dit een bijzonder bedrijf is waar ik me echt thuis voel. Daarnaast past de manier van reizen (individueel, kleinschalig en duurzaam) ook helemaal bij mij.

Onze partner ter plaatse

In Australië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig (waar mogelijk) en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Australië reis, in goede handen bent.

 

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

 

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten.
Riksja Australië wenst iedereen veel reisplezier in Australië.