Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  specialist Australie onlineOver Australië online

  Australië specialist

  Australië online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   

  Chantal bestemmingsmanager AustralieChantal van Engelen

  Bestemmingsmanager Australië

  In 2005 kwam ik een vacature van Riksja Travel tegen en meteen dacht ik “He, dat is mij op het lijf geschreven”. Een organisatie van reizigers voor reizigers. Als reisspecialiste heb ik het voorrecht om van mijn grootste hobby mijn werk te maken. Ik vind het inspirerend om mensen te helpen bij het samenstellen van hun droomreis en ze met mijn eigen ervaring verder op weg te helpen. Na mijn studie ben ik gaan backpacken door Australië. Sindsdien heeft dit veelzijdige land mij hart gestolen.

  Maar wat me het meeste bij is gebleven op een van mijn Riksjareizen, is mijn ontmoeting met Aboriginal Manuel. Een hoogtepunt van de bouwsteen Crocodile Dundee Drive. Hij is een Aboriginal uit Arnhemland in het tropische noorden en deelt graag zijn geschiedenis met reizigers. Hij bespeelde de didjeridoo en vertelde gepassioneerd over zijn cultuur. Samen maakten we Aboriginal Art. Geheel volgens de traditie van zijn stam gingen we aan de slag met natuurlijke verf en een rietje als penseel. De diepere betekenis achter de manier van schilderen en zijn verhalen hebben grote indruk op mijn gemaakt. De ochtend vloog voorbij…

  Maaike supervisor AustralieMaaike Kerdijk-Bos

  Supervisor Oceanië

  Ik vind het heerlijk om iedere dag bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn. Ik kan genoeg inspiratie opdoen voor een volgende reisbestemming. Bij het kiezen voor een bestemming vind ik de natuur en landschappen één van de belangrijkste aspecten. Daarom gingen mijn laatste reizen naar Suriname, Kenia & Tanzania, Namibië & Botswana en Peru & Bolivia. Australië is ook een bestemming waarbij de natuur erg bijzonder is en er veel afwisselende landschappen zijn. Van de uitgestrekte outback naar de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef en van dicht regenwoud tot palmenstranden. Genoeg reden dus om, zo gauw het kan, mijn koffer weer te pakken en een nieuw land te ontdekken.

  Australie specialisten ter plaatseOnze partner ter plaatse

  In Australië werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig (waar mogelijk) en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Australië reis, in goede handen bent.

   

  Reizen met Riksja TravelStempel_RiksjaTravel_Wiezijnwij

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

   

   

  Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met een van onze reisspecialisten.
  Australië online wenst iedereen veel reisplezier in Australië.