Koraalzee ontmoet regenwoud

Regenwoud Australië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cape Tribulation, Daintree National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: halve dagtour snorkelen Great Barrier Reef
Reissom: € 263,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 48,- per dag
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)

✓ Regenwoud van Daintree National Park
✓ Overnachten in een houten Chalet
✓ Loopafstand van het strand
✓ Optioneel crocspottingcruise op de Daintree Rivier

Overnachten: 2 nachten in een regenwoud chalet
Excursie: halve dagtour snorkelen Great Barrier Reef
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur (vanaf € 48,- per dag)

  • optionele excursie cruise over de Daintree rivier (voor de prijs zie onderaan de pagina)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Queensland Australië CapeTribulationDag 1 aankomst Cape Tribulation

Haal in Cairns je huurauto op en volg de kronkelige weg noordwaarts langs de weelderig groene kust van Queensland. Bij het toeristische badplaatsje Port Douglas kun je bij het Rainforest Habitat onder andere de cassowary (een exotische struisvogelsoort) zien en mag je boomkangoeroes met de hand voeren. Wil je dieren in het wild, langs en in het water zien, dan raden wij aan om een cruise over de Daintree rivier te maken. Deze excursie kun je onderaan de pagina toevoegen aan je reisplan.

Met een pondje steek je daarna dezelfde Daintree rivier over (AU$ 24,- per auto) en vervolgens ben je aangekomen in het Daintree National Park; het oudste National Park van het continent.

Het strand van Cape TribulationIn de loop van de middag bereik je Cape Tribulation; een van de weinige plekken in Australië waar het tropisch regenwoud tot direct aan het strand reikt. Er staan slechts een paar guesthouses en een winkeltje, er is geen benzinepomp of pinautomaat. Je verblijft in een knus chalet op de plantage, omgeven door jungle. Met 5 minuten lopen sta je met je voeten in het witte zand. Mango’s, sterfruit, rambutan en durian, het groeit hier allemaal. Elke chalet heeft zijn eigen badkamer, airconditioning en een ruime veranda met stoeltjes. Een fijne plek om de geluiden van de jungle te horen, op het gezoem van muggen na dan.

Voor het diner kun je zelf wat koken (wel verstandig om bv in Port Douglas dan alvast boodschappen te doen) in de gemeenschappelijke keuken of iets eten bij een restaurantje. Met het contstante, maar monotone geluid van krekels op de achtergrond val je ’s nachts rustig in slaap in het Australië regenwoud.

Snorkelen Ocean Safari Cape TribulationDag 2 Cape Tribulation

De volgende ochtend staat er een ontbijtje met tropisch fruit en verse koffie voor je klaar. Na het ontbijt word je opgehaald voor een halve dag snorkelavontuur op het Great Barrier Reef. Per zodiacbootje ben je binnen 25 minuten bij het rif en heb je alle tijd om de onderwaterwereld te bewonderen op twee verschillende snorkellocaties. Als je geluk hebt, en die kans is zeker aanwezig, dan zwemt er een nieuwsgierige zeeschildpad met je mee. Met maar maximaal 25 reizigers op de boot heb je alle ruimte in het water en komt “filezwemmen” hier niet voor. Na dit avontuur word je weer teruggebracht naar de fruitplantage waar je rond middaguur aankomt.

australiereis-daintreerelaxIn de middag heb je de tijd om met een goed boek te luieren (of kuieren) op het onbedorven strand. Breek een kokosnoot open en waan je heel even een deelnemer aan Expeditie Robinson.

Maak een strandwandeling en laat de omgeving op je inwerken. Wij maakten vervolgens nog een wandeling de jungle in, en kwamen bij een kreek waarin je kon zwemmen tussen de lianen-bomen.

Australie reizen, CassowaryDag 3 vertrek Cape Tribulation

Maak een laatste wandeling door het regenwoud van Australië en geniet nog even van de junglemist en de frisse geur van het ochtenddauw. Stap dan in de auto om je reis te vervolgen.

Een aanrader is om nog een paar dagen te ontspannen aan het hagelwitte zandstrand van Palm Cove om van daaruit een dagtocht te maken naar de indrukwekkende onderwaterwereld van het Great Barrier Reef; vanuit hier een hele andere ervaring! Of rijd via Cairns langs de oostkust richting het zuiden met onze Rijden langs riffen en regenwoud self-drive en aansluitend Van tropisch woud naar surfparadijs die eindigt in Brisbane.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Cruise over Daintree rivier

Reissom: € 29,- p.p.
Inbegrepen: cruise van 1 uur over de Daintree rivier inclusief een hapje en drankje

Tijdens deze 1 uur durende cruise over de Daintree rivier heb je een grote kans om, naast krokodillen, ook pythons, gifgroene boomkikkers en diverse soorten watervogels te zien. Tijdens de boottocht krijg je een typisch Australische meatpie en een koud drankje aangeboden.

Welke optie wil je aanvragen?

Koraalzee ontmoet regenwoud
Cruise over Daintree rivier
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan