Reizen Australië ooskust

Slingerend door het regenwoud

Regenwoud Australië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cape Tribulation, Daintree National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Canopy tour
Reissom: € 236,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 48,- per dag
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)

✓ Regenwoud van Daintree National Park
✓ Overnachten in een houten Chalet
✓ Loopafstand van het strand
✓ Optioneel crocspottingcruise op de Daintree Rivier of een nachtwandeling

Overnachten: 2 nachten in een regenwoud chalet
Excursie: canopy tour
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur (vanaf € 48,- per dag)

  • optionele excursies: cruise over de Daintree rivier, nightwalk of halve dag snorkelexcursie. Voor de prijzen zie onderaan de pagina

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Cape Tribulation regenwoudDag 1 aankomst Cape Tribulation

Haal in Cairns je huurauto op en volg de kronkelige weg noordwaarts langs de weelderig groene kust van Queensland. Bij het toeristische badplaatsje Port Douglas kun je bij het Rainforest Habitat onder andere de cassowary (een exotische struisvogelsoort) zien en mag je boomkangoeroes met de hand voeren. Wil je dieren in het wild, langs en in het water zien, dan raden wij aan om een cruise over de Daintree rivier te maken. Deze excursie kun je onderaan de pagina toevoegen aan je reisplan.

Met een pondje steek je daarna dezelfde Daintree rivier over (AU$ 24,- per auto) en vervolgens ben je aangekomen in het Daintree National Park; het oudste National Park van het continent.

Het strand van Cape TribulationIn de loop van de middag bereik je Cape Tribulation; een van de weinige plekken in Australië waar het tropisch regenwoud tot direct aan het strand reikt. Er staan slechts een paar guesthouses en een winkeltje, er is geen benzinepomp of pinautomaat. Je verblijft in een knus chalet op de plantage, omgeven door jungle. Met 5 minuten lopen sta je met je voeten in het witte zand. Mango’s, sterfruit, rambutan en durian, het groeit hier allemaal. Elke chalet heeft zijn eigen badkamer, airconditioning en een ruime veranda met stoeltjes. Een fijne plek om de geluiden van de jungle te horen, op het gezoem van muggen na dan.

Maak een strandwandeling en laat de omgeving op je inwerken. Wij maakten vervolgens nog een wandeling de jungle in, en kwamen bij een kreek waarin je kon zwemmen tussen de lianen-bomen. Voor het diner kun je zelf wat koken in de gemeenschappelijke keuken of iets eten bij een restaurantje. Met het contstante, maar monotone geluid van krekels op de achtergrond val je ’s nachts rustig in slaap in het Australië regenwoud.

Regenwoud Cape TribulationDag 2 Cape Tribulation

De volgende ochtend staat er een ontbijtje met tropisch fruit en verse koffie voor je klaar. Daarna word je opgehaald voor de ultieme jungle experience. De komende twee uur slinger je tussen de boomtoppen. Hoog in de bomen hangen een aantal platforms met daartussen stevige kabels. Klinkt misschien een beetje eng, maar het is absoluut veilig. Je krijgt een stevig harnas aan en een helm op en het geheel wordt begeleid door een team professionele gidsen. Bij elk platform krijg je uitleg over de natuur om je heen en de unieke aspecten van het regenwoud. Persoonlijk vonden wij dit één van de leukste activiteiten op onze reis. Nat shirt van het zweet (warm!), maar het geeft een enorme kick om als een soort Tarzan tussen de woudreuzen te vliegen. Na het avontuur word je weer teruggebracht naar de fruitplantage.

australiereis-daintreerelaxIn de middag heb je de tijd om met een goed boek te luieren (of kuieren) op het onbedorven strand. Breek een kokosnoot open en waan je heel even een deelnemer aan Expeditie Robinson.

’s Avonds kun je met een gids een twee uur durende bushwalk maken. Met een zaklamp loop je dan in een klein groepje door de pikzwarte jungle. De gids schijnt op krekels en grote spinnen en wij zagen zelfs een kameleon op een boomstam liggen slapen. De gids vroeg ons om 1 minuut de zaklamp uit te doen en stokstil te blijven staan. Op dat moment beleef je heel intens de natuur om je heen, je hoort geritsel, een enkele vogel die roept en daarna stilte..

Australie reizen, CassowaryDag 3 vertrek Cape Tribulation

Maak een laatste wandeling door het regenwoud van Australië en geniet nog even van de junglemist en de frisse geur van het ochtenddauw. Stap dan in de auto om je reis te vervolgen.

Een aanrader is om nog een paar dagen te ontspannen aan het hagelwitte zandstrand van Palm Cove om van daaruit een dagtocht te maken naar de indrukwekkende onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Of rijd via Cairns langs de oostkust richting het zuiden met onze Rijden langs riffen en regenwoud self-drive en aansluitend Van tropisch woud naar surfparadijs die eindigt in Brisbane.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Cruise over Daintree rivier

Reissom: € 29,- p.p.
Inbegrepen: cruise van 1 uur over de Daintree rivier inclusief een hapje en drankje

Om 11.30 uur ’s middags maak je een 1 uur durende cruise over de Daintree rivier. Naast 98% kans om krokodillen te zien, zie je ook vaak pythons, gifgroene boomkikkers en diverse soorten watervogels. Tijdens de boottocht krijg je een typisch Australische meatpie en een koud drankje aangeboden.

Halve dag snorkelen Great Barrier Reef vanuit Cape Tribulation

Bij de deze excursie heb je nog een extra nacht in Cape Tribulation nodig.

Reissom: € 99,- p.p.
Inbegrepen: Halve dag snorkelen op 2 snorkelsites inclusief snorkelmateriaal en wetsuits

Na het ontbijt word je opgehaald voor een halve dag snorkelavontuur op het Great Barrier Reef. Binnen 25 minuten ben je bij het rif en heb je alle tijd om de onderwaterwereld te bewonderen op twee verschillende snorkellocaties. Als je geluk hebt zwemt er een nieuwsgierige zeeschildpad met je mee. Als het avontuur is afgelopen word je weer teruggebracht naar je accommodatie waar je rond lunchtijd aankomt.

Nightwalk in Cape Tribulation

Deze excursie kun je doen op dezelfde dag als de canopytour of de halve dagexcursie snorkelen.

Reissom: € 35,- p.p.
Inbegrepen: 2 uur durende bushwalk in het donker met een gids

‘s Avonds kun je met een gids een twee uur durende bushwalk maken. Met een zaklamp loop je dan in een klein groepje door de pikzwarte jungle. De gids schijnt op krekels en grote spinnen en wij zagen zelfs een kameleon op een boomstam liggen slapen. De gids vroeg ons om 1 minuut de zaklamp uit te doen en stokstil te blijven staan. Op dat moment beleef je heel intens de natuur om je heen, je hoort geritsel, een enkele vogel die roept en daarna stilte..

Welke optie wil je aanvragen?

Slingerend door het regenwoud
Cruise over Daintree rivier
Halve dag snorkelen Great Barrier Reef vanuit Cape Tribulation
Nightwalk in Cape Tribulation
x

Jouw koffer bevat nu:

Van metropool naar tropisch regenwoud

Aanbevolen bouwstenen