Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Sydney surfstrand stay

   Sydney strand

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschena: Sydney Coogee Beach
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 199,- p.p. bij 2 personen
   Reisperiode: oktober - april (maar hele jaar mogelijk)

   Een leuke en vooral originele manier om je reis Downunder ontspannen te beginnen of juist te eindigen. Naast het bruisende centrum van Sydney met het Opera House en de Harbour Bridge staat de stad namelijk ook bekend om zijn surfstranden.

   Bondi beach is het beroemdst, maar de meeste locals geven de voorkeur aan Coogee beach; net zo mooi, en dichtbij, maar minder druk. Het is een laidback relaxstrand met gezellige bars, restaurants en uitgaansgelegenheden op 20 minuten van Sydney. Dit is de plek waar jonge inwoners van Sydney samenkomen. Met twee nachten aan het strand van Coogee kom je bij van de lange vlucht of van je enerverende reis door Australië. Voor wie wil, kunnen we bij Bondi beach nog surfles regelen van een Australische leraar.

   Overnachten: 2 nachten in een hotel aan het strand
   Excursie: geen
   Transport: geen
   Maaltijden: geen
   • taxi van/naar het hotel

   • optionele excursie: surfles op Bondi Beach (vraag ons naar de mogelijkheden)

   • maaltijden

   • fooien

   Sydney strandDag 1 Aankomst Coogee, Sydney strand

   Na aankomst op de luchthaven is het ongeveer 15 minuten met de taxi (exclusief, ca. $30) naar Coogee Beach. Er zijn in de buurt veel restaurants en bij het hotel waar je verblijft, hebben ze een gezellige bar met een groot terras, waar zowel locale ‘Ozzies’ als toeristen graag een biertje komen drinken. Er is regelmatig live muziek tot in de vroeg uurtjes. Vanuit je hotel steek je de weg over en sta je direct op het strand.

   Met zon op je huid en zeewind door je haren zie je hier waarschijnlijk meteen al surfers in de branding de balans op hun plank houden. Een gespierde liveguard houdt overdag vanuit zijn torentje een oogje in het zeil. Wellicht wat moe van het reizen, plof je neer in het zand en trek je je shirt uit. Je zult je misschien wel een beetje bleek voelen in vergelijking met die gebruinde lichamen om je heen. Smeer je maar extra goed in, want de ozonlaag hier is een stuk dunner en de zon schijnt fel.

   Surfles op Bondi BeachDag 2 Verblijf Coogee

   Ben je al in het centrum van Sydney geweest, dan raden wij aan om een wandeling van Coogee naar Bondi Beach te maken (6 km). Onderweg zie je een leefstijl om jaloers op te worden; rechts steeds uitzicht op de Stille Oceaan. Links gekleurde huizen, kleine baaien met strandjes, steile rotskliffen en hardlopers, wandelaars en andere genieters. Over de wandeling doe je anderhalf tot twee uur. Neem een flesje water mee voor onderweg.

   In Bondi kun je lunchen en daarna een surfles nemen. Heb je hier interesse in? Vraag ons naar de mogelijkheden.

    

   Relaxt einde Sydney surf strandDag 3 Vertrek Coogee, Sydney

   Omdat Coogee naast een relaxed surfstrand ook een goede uitvalsbasis is voor het centrum van Sydney, kun je er voor kiezen om je verblijf met één of twee extra nachten te verlengen zodat je de stad kunt bekijken. Is dit het einde van je reis, dan vlieg je vanuit Sydney vervolgens naar huis.

   Begint je Australië reis in Coogee, dan vlieg je bijvoorbeeld nu naar Alice Springs of Ayers Rock voor het rode binnenland van Australië, of naar de noordoostkust voor regenwoud en de tropische stranden en eilanden

   Je kunt ook een auto ophalen in Sydney en starten met een selfdrive:
   – noordwaarts richting wijngebied Hunter Valley en daarna naar Brisbane.
   – of zuidwaarts richting de hoofdstad Canberra en daarna naar Melbourne.