Australië oostkust reizen - Whitsundays

Zeilen hijsen bij Whitsundays

Australië zeilen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Whitsunday islands (Airlie Beach)
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 337,- p.p. bij 2 personen op basis van gedeelde hut (dagelijks vertrek) / € 537,- p.p. bij 2 personen op basis van 2-persoonshutten (vertrek op dinsdag en donderdag)
Reisperiode: mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)

Dit is je kans: een fantastische zeiltocht door de Whitsundays en over het wereldberoemde Great Barrier Reef , een van de mooiste zeilgebieden ter wereld. Geen dagtrip maar een driedaagse sportieve zeiltocht op een heus jacht. De 74 voornamelijk onbewoonde tropische eilandjes van de Whitsundays zijn met dicht regenwoud begroeid en omgeven door een azuurblauwe zee. Ga snorkelen bij de schitterende koraalriffen en geniet ’s avonds van de tropennacht onder een fantastisch heldere sterrenhemel. Kies uit een standaard versie (multi share cabin en gedeelde faciliteiten) of een comfort versie waarbij je op een luxer, volledig uitgerust schip vaart en een tweepersoons hut tot je beschikking hebt. Het gebruik van snorkelmateriaal is inclusief.

Overnachten: 2 nachten aan boord van een zeilboot of catamaran
Excursie: geen
Transport: zeilboot (gedeelde hut) / catamaran (eigen hut)
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch, 2x diner
Overig: snorkelbenodigdheden, bedlinnen
  • reeftax (ca. AU$ 50,- p.p.)

  • stinger suit (indien nodig, AU$ 20,- p.p.)

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

Zeiltocht oostkust, uitstapje

Dag 1 Zeiltocht Whitsunday eilanden

Je checkt uit bij je hotel en gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Airlie Beach. Overtollige bagage kun je eventueel achterlaten bij je accommodatie in Airlie. Koop voordat de boot vertrekt bij de ‘bottleshop’ nog wat alcoholische drankjes (liefst blikjes, geen glas), want alcohol is niet aan boord te verkrijgen. Beide boten vertrekken rond 14.30 uur dus je kunt rustig aan doen. Uiteraard is een exacte route van beide schepen niet te geven. Deze is namelijk afhankelijk van de weersomstandigheden en ook de wensen van de deelnemers. Je bezoekt in ieder geval de mooiste plekjes zoals het bekende Whitehaven Beach, Hill Inlet en uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om te snorkelen op het rif.

Zeiltocht oostkust, uitstapjeDag 2 Zeilen langs de Whitsunday eilanden

Omdat de route niet exact is te geven, kan je dag er als volgt uitzien: 08.00 uur: ontbijt, zwemgelegenheid. 10.00 uur: 1-2 uur zeilen naar snorkelplek of afgelegen strandje. 12.00 uur: gelegenheid de koraalriffen te zien. 13.00 uur: lunch met zwemgelegenheid. 14.30 uur: vertrek voor ca. 1-2 uur zeilen naar volgende plek. 16.30 uur: aankomst op de ankerplek. Hier liggen vaak nog andere jachten, zodat je je belevenissen ook met andere opvarenden kunt delen. Zelf vinden wij het leuk een wandeling te maken over het nabijgelegen eiland. 19.30 uur: diner, wat drinken en vergeet niet te genieten van de prachtige sterrenhemel. Uiteraard is het schema niet zo strak, het is natuurlijk vakantie, maar bovenstaande geeft je alvast een idee. Als je wilt duiken, kun je dit het beste bij boeking al aan geven zodat ze ter plaatse kunnen zorgen voor al het benodigde materiaal. Duiken is echter alleen mogelijk op het standaard schip.

Zeilen WhitsundaysDag 3 Whitsunday eilanden – Airlie Beach

De laatste dag is er in de ochtend nog volop gelegenheid tot zeilen, snorkelen en relaxen. Wil je zelf ook helpen met zeilen, de crew legt je graag uit hoe te zeilen. Tegen de middag eindigt de zeiltocht langs de Whitsunday eilanden in de haven Abel Point Marina van Airlie Beach en ga je op eigen gelegenheid terug naar je accommodatie waar je nog een nachtje overnacht. Vanuit Airlie vervolg je de volgende dag je reis aan de oostkust.
Tip: plan deze bouwsteen, samen met een bouwsteen over Fraser Island in op de Rijden langs riffen en regenwoud auto trip.

Verstuur je reisplan