Outback reis Australië

Rode rots

Ayers Rock

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Alice Springs - Ayers Rock - de Olga's - Kings Canyon - Alice Springs
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Activiteit: Wandeling met gids bij Ayers Rock, Valley of the Winds en Kings Canyon
Reissom: € 338,- p.p. bij 2 personen / € 619,- p.p. bij 2 personen voor de Colonial Way
Reisperiode: aanbevolen mei – oktober (november – april erg heet en regenseizoen)
Opmerking: de standaard tour is niet geschikt voor reizigers onder de 15 jaar oud en de gemiddelde leeftijd is 18-40 jaar.

✓ Kampeerreis door de Outback
✓ Overnacht in een Australische Swag onder de prachtige sterrenhemel
✓ Ontdek de legendes en geheimen van Ayers Rock
✓ Voor een meer comfortabelere variant kies dan de Colonial Way
✓ Vertrek dagelijks mogelijk

Overnachten: 2 nachten in een swag (buitenslaapzak). Wil je liever in een pop-up tentje slapen dan betaal je ter plaatse AU$ 60,-pp (Colonial Way: permanente safaritenten) met gedeelde faciliteiten en 1 nacht in een hotel
Excursie: wandeling bij Ayers Rock met gids, wandeling door de Valley of the Winds, wandeling door de Kings Canyon kloof
Transport: per minibus (max. 24 personen)/ per 4WDbus, max. 21 personen (Colonial Way)
Maaltijden: 2x ontbijt,lunch (1x als je start in Ayers Rock) & diner
Overig: Engelssprekende gidsen & nationale parkfees
  • slaapzak voor de standaard tour (zelf mee te nemen of te huur voor AU$ 30,- p.p.) & handdoek/ Colonial Way beddengoed en handdoek inbegrepen

  • Wil je in de popup tent slapen dan betaal je ter plaatse AU$ 60,- p.p. Wel moet bij boeking worden aangegeven dat je de tent wil boeken

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

Ayers Rock - Je gids in de OutbackDag 1 Alice Springs – Olga’s – Ayers Rock

(lunch als je start in Alice Springs/ diner)

Vandaag vroeg uit de veren want om 6.00 uur start de trip naar Ayers Rock. Je wordt opgehaald bij je hotel en nadat ook andere reizigers zijn opgehaald ga je per bus de oneindige woestijn van Australië in. De gids aan boord vertelt alvast wat je de komende dagen allemaal kunt verwachten. Na een uurtje of twee lijkt het alsof je Ayers Rock ziet opdoemen, maar als je dichterbij komt blijkt deze rots platter te zijn; dit is Mount Connor. Je maakt een stop om even je benen te strekken en rijdt daarna door naar een typische Outback-boerderij. Toen wij hier aankwamen stond de zon aan de hemel waardoor de woestijn een roodpaarse gloed had. Wie weet kom je onderweg nog een kudde kamelen tegen. Ze zijn uit Saoedi Arabië hierheen gehaald als lastdier, omdat ze zo goed tegen de droogte kunnen.

Hiken Ayers RockVervolgens rijd je verder naar het Ayers Rock resort voor de lunch. Een stop bij het bezoekerscentrum waar je veel te weten komt over de lokale Aboriginal geschiedenis en waarom Uluru zo belangrijk is voor hen, is zeker de moeite waard. Tijdens de wandeling rond de voet van de Rock die je samen met de gids maakt, kom je mooie grotten met rotstekeningen tegen en krijgen alle verhalen die je net hebt gehoord nog meer betekenis. De gids zorgt ervoor dat je op tijd een goed plekje hebt om de zonsondergang bij Uluru te zien. Uluru is de Aboriginal naam voor Ayers Rock en betekent ‘Ontmoetingsplek’. De rots verandert van felrood naar diep donker bruin tot uiteindelijk donkerpaars. Houd camera’s dan ook in de aanslag. ’s Avonds in het kamp maakt de gids een bbq-diner klaar en wissel je met medereizigers bij het kampvuur reiservaringen uit. Check of je nog genoeg batterij/accu hebt voor morgen, het is hier niet makkelijk opladen.

 

Het is ook mogelijk om deze dag in Ayers Rock te starten in plaats van Alice Springs. Je mist dan de kameelboerderij en vijfhonderd kilometer Outback, te overzien als je niet veel tijd hebt of als de vlucht naar Alice Springs vol zit. Je stroomt dan in vanaf het Ayers Rock resort na de lunch (in dit geval niet inclusief) en wandelt met de groep om de rots.

Standaard slaap je in een Australische swag (buitenslaapzak). Wil je liever in een popuptentje slapen, dan betaal je ter plaatse AU$ 60,- pp. Kies je voor de upgrade versie van de bouwsteen (Colonial Way) dan slaap je standaard in permanente safaritenten.

De uitgestrekte Outback van AustraliëDag 2 Ayers Rock – Kings Canyon

(ontbijt/lunch/diner)

Vroeg op voor de net zo spectaculaire zonsopgang bij de rode rots; vanaf ons kamp heb je een goed uitzicht. Daarna is het tijd voor de Olga’s, in het Aboriginal ook wel Kata Tjuta genoemd. De grootste rots, Mount Olga, torent zelfs tweehonderd meter boven Ayers Rock uit. Hier wandel je zo’n anderhalf uur door de Valley of the Winds. Een indrukwekkende wandeling tussen de diep rode rotsen en de groene valleien, waarbij je zelfs wilde grasparkieten kan spotten. Wij bleven hier fotograferen omdat je achter elke rotspartij weer wat anders ziet.

Na het bezoek aan de ronde domen van de Olga’s en je lunch, reis je verder richting Kings Canyon. Onderweg stopt de gids nog een paar keer. Gelukkig, want de vergezichten over de Outback leveren weer wat mooie foto’s op. Aangekomen bij ons privé-kamp op een cattle station, ga je hout sprokkelen voor het kampvuur.

Lost City - Kings CanyonDag 3 Kings Canyon – Alice Springs

(ontbijt/lunch)

Omdat je vlakbij slaapt en vroeg vertrekt, heb je vóór de hitte en aankomst van andere reizigers al een stuk in stilte gelopen langs de steile wanden van de diepe Kings Canyon kloof.
Zo’n vier uur wandel je, eerst omhoog, dan over de kam en daarna daal je af langs de pastelkleurige zandstenen wanden. Je ziet bizar gevormde rotsformaties met namen als ‘het Amfitheater’ en ‘The Lost City’. Ze lijken wel op de ruïnes van een verloren stad. Er groeien vele soorten planten, waaronder zeldzame varens. Aan het eind kom je in de groene ‘Garden of Eden’. Een kleine, omsloten oase met varens en een poel midden in de woestijn. Ook zie je de adembenemende North en South Walls, zo’n tweehonderd meter hoog. Na de lunch reis je dwars door de ruige woestijn terug naar Alice Springs, waar je rond 17:30 uur aankomt. Vanavond reserveren we een nacht in een centraal gelegen hotel zodat je in de nabij omgeving ter afsluiting van de trip met je medereisgenoten nog een hapje kunt gaan eten.

Afstanden vanuit Alice SpringsDag 4 Vertrek Alice Springs

Alice Springs werd in 1871 gesticht als tussenstation voor de telegraaflijn van Adelaide naar Darwin. De rivier ‘Todd’ is vernoemd naar het toenmalige hoofd van de posterijen van South Australia, Charles Todd, de stad naar zijn vrouw Alice. Alice Springs nu is een kleine stad met zo’n 26.000 inwoners, midden in de vlakke woestijn en omgeven door de bergketens van de Mac Donnell Ranges. Er hangt een beetje een ‘settlers’ sfeertje, zo ver van de grote steden in het zuiden of oosten. Het licht valt wat onwerkelijk op de witte gebouwen in rood-geel landschap en de felle zon op het zand, de ‘rivier’ dwars door de stad staat altijd droog, kortom je bent op een bijzondere plek.

Vanuit Alice Springs kun je je reis vervolgen met een binnenlandse vlucht naar bijvoorbeeld Cairns, Sydney of Darwin.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Upgrade - Rode Rots Colonial Way

Reissom: € 629,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een permanente tent met gedeelde faciliteiten en 1 nacht in een hotel, wandeling bij Ayers Rock met gids, wandeling door de Valley of the Winds, wandeling door de Kings Canyon kloof, slaapzak, 2x ontbijt, 2x lunch (1x als je start in Ayers Rock) & 2x diner

De standaard Rode Rots tour is samengesteld voor de budgetbewuste reiziger; een prima tour met juiste prijs/kwaliteitverhouding. Maar wil je toch net even wat avontuurlijker reizen en een extra tintje aan je Outbacktour geven, dan is de upgrade naar de Colonial Way ideaal. Het verschil met de standaard tour is dat je:
– met minder mensen in de groep reist
– in comfortabele permanente tenten slaapt die voorzien zijn van beddengoed, kussen en handdoeken
– reist in een 4WD truck zodat je ook over de ruige onverharde wegen reist en op plaatsen komt waar een normale bus niet kan komen

Welke optie wil je aanvragen?

Rode rots
Upgrade - Rode Rots Colonial Way
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan