Tasmanie reizen, Sydney naar Melbourne

Van alpenwei naar wereldstad

Australië Canberra.

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sydney – Canberra – Snowy Mountains - Melbourne
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 385,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf € 49,- per dag
Reisperiode: oktober - maart (maar hele jaar mogelijk)

✓ Uitgestrekte heuvels en het boerenleven
✓ Rijdt door de binnenlanden van Sydney naar Melbourne

Overnachten: 4 nachten in middenklasse hotels en een farmstay
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt & 2x diner bij de farmstay
  • autohuur (vanaf € 48,- per dag)

  • optionele excursies: paardrijdtocht door Snowy Mountains (AU$100,- p.p., hele dag)

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt en diner

  • fooien

Australië CanberraDag 1 Sydney –  Canberra

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag start je selfdrive door het zuidoosten van Australië. Er staat op deze eerste dag geen lange route op het programma, dus je kunt op je gemak je auto ophalen bij het stadskantoor. Het is even wennen om links te rijden en wij zagen in het begin dan ook vaak de ruitenwisser heen en weer zwiepen als we de bocht om gingen. Als je de drukke stad eenmaal achter je hebt gelaten, begint de reis door de glooiende heuvels en groene bossen. Stop onderweg regelmatig om even je benen te strekken. Eenmaal aangekomen in Canberra rijd je naar het hotel en check je in. Het is misschien nog te vroeg om je kamer in te kunnen, dus wij lieten onze huurauto staan en gingen te voet verder. Ga vandaag eerst langs het War Memorial. Indrukwekkend om alle namen van Australiërs die tijdens de oorlogen zijn overleden te zien. ’s Avonds kun je in het centrum een hapje eten bij één van de vele restaurants.

War memorial - Tasmanie reizenDag 2 Canberra – Snowy Mountains

Reistijd: circa 2,5 uur

Start de ochtend met een ontbijt bij een bakkertje in het centrum. Je hebt de hele ochtend om Canberra, de hoofdstad van Australië te verkennen. Wandel naar de parlementsgebouwen en Lake Burley Griffin met zijn 150 meter hoog spuitende fontein.

Na je bezoek aan Canberra stap je weer in de auto en rijd je een afwisselende route langs de uitlopers van de Snowy Mountains. Hoge bergen, uitgestrekte vlaktes; Australië heeft het allemaal. Dwars door de glooiende heuvels ga je op weg naar de boerderij waar je de komende twee nachten zal slapen. Je hoeft niet ver te rijden vanaf de Snowy Mountains Highway en ziet al gauw de paarden, koeien en schapen rondlopen. Morgen heb je de hele dag de tijd om het boerenleven te ervaren.

Paardrijden Snowy MountainsDag 3 Verblijf Snowy Mountains

Je verblijft de hele dag op de boerderij tussen de duizenden merino-schapen en koeien en hebt alle tijd om het leven op zo’n boerderij eens mee te maken. Misschien heeft de boer wel hulp nodig bij het schapen scheren of voeren van de dieren. De vriendelijke eigenaars van deze boerderij nemen je ook graag mee voor een paardrijdtocht door het nationale park AU$100,- per persoon voor een hele dag). Wel dienen zich minimaal vier mensen in te schrijven voor deze tocht.

Beide avonden dat je op de boerderij verblijft, kun je mee-eten en wordt er een driegangendiner voor je bereid. Trek je na het eten terug in de knusse zitkamer bij de open haard. Zo’n dag op een boerderij is behoorlijk inspannend. Je slaapt in een tweepersoonskamer, maar deelt de faciliteiten met andere reizigers.

Wandelen Snowy MountainsDag 4 Snowy Mountains – Beechworth

Reistijd: circa 4,5 uur

Vandaag laat je de boerderij weer achter je en rijd je dwars door de Snowy Mountains. In de Australische zomer geen enkel probleem, maar in de winter zijn sneeuwkettingen geen overbodige luxe. Wanneer je op tijd van de boerderij vertrekt, heb je tijd om te wandelen over de alpenweiden.
Vanuit de Snowy Mountains rijd je naar Beechworth; een charmant dorp met een gezellig centrum. Waan je hier middenin de 19e eeuw. De honingkleurige gebouwen stralen een en al geschiedenis uit. Wij maakten vanuit het Visitor Centre een twee uur durende wandeling waarbij je meer informatie krijgt over het oude dorp en de goudkoorts die hier heerste. Ook kom je langs de plek waar de beroemde crimineel Ned Kelly heeft vastgezeten.

Melbourne Tasmanie reizenDag 5 Beechworth – Melbourne

Reistijd: circa 3,5 uur

Je verruilt het goudzoekersdorp vandaag voor de grote stad Melbourne. Maar niet voordat je ontbeten hebt bij Beechworth Bakery. Het water liep ons in de mond toen we al het lekkers hier zagen. Met een goed gevulde maag stap je in de auto voor het laatste stuk van de route. Via de Hume Highway rijd je naar Melbourne waar brede boulevards, Victoriaanse architectuur, wolkenkrabbers en historische trams het straatbeeld bepalen. Je levert de auto in bij het stadskantoor of op de luchthaven.

Melbourne is een gezellige stad waar voldoende te doen is. Verleng deze bouwsteen daarom met een verblijf in deze wereldstad. Vervolgens is de Great Ocean Drive een goede aansluiting. Je rijdt langs ruige kliffen en bizarre rotsformaties.