koala

Dit is wat je moet weten over de bosbranden in Australië

Heb je reisplannen voor Australië of heb je een reis geboekt naar ons favoriete land? Dan heb je vast wat vragen over de recente bosbranden die in Australië hebben plaatsgevonden. We hebben voor het gemak de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

#1 Wat is er aan de hand in Australië?

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien op het nieuws of op de bekende social media kanalen. Australië is de afgelopen maanden flink getroffen door heftige bosbranden, waarbij zowel flora als fauna enorm is aangetast. Naar schatting zijn er zo’n 1 miljard dieren omgekomen. Inmiddels zijn de bosbranden grotendeels voorbij.

#2 Hoe is de situatie nu in Australië?

In het zuidoosten van Australië, woeden nog een aantal branden. Maar zo groot als in december en januari zijn ze gelukkig niet meer. Wel kan de luchtkwaliteit hierdoor slecht zijn.

#3 Wat zegt het Ministerie van Buitenlandse Zaken?

Het ministerie van Buitenlandse zaken geeft altijd de meeste recente updates over de veiligheidssituaties in landen. Houd altijd hun website erbij wil je op de hoogte blijven van de actuele situatie.

#4 Kan ik nog wel op reis naar Australië?

Hoewel de situatie altijd plotseling kan veranderen, zijn veel gebieden gewoon toegankelijk en veilig om naar toe te reizen. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

Australië-rondreizenOutback & Darwin
De outback en omgeving Darwin zijn niet getroffen door bosbranden waardoor je hier prima naar toe kan gaan. Bekijk de zonsopgang bij de iconische Ayers Rock, slaap in een swag onder de sterren, spot krokodillen in Kakadu of verken Katherine met een Aboriginal.3-weken rondreis Australie
Westkust
Wil je liever naar een gebied wat niet is aangetast door de bosbranden? Kies dan voor de minder toeristische optie, maar toch een heel mooi stukje Australië: de westkust. Dit gebied is ook niet aangetast door de bosbranden dus je kunt hier gerust je vakantie vieren. Kijk eens bij onze 3-weekse rondreis Het Wilde Westen. Ben je een echte dierenvriend? Dan is dit je kans om wildlife te spotten zoals de Quokka op Rottnest Island of dolfijnen bij Coral Bay.

Oostkust
Een van de populairste gebieden in Australië, hier kun je zowel lekker luieren op het strand als hele toffe activiteiten doen in het regenwoud. Gelukkig is ook de oostkust niet aangetast door de bosbranden, en kun je hier het hele jaar door naartoe. Ga surfen bij Byron Bay, rijd met een 4WD over 75 Mile Beach op Fraser Island , snorkelen op het Great Barrier reef, je vergapen bij de magische Whitsundays of ga wallaby’s spotten bij Magnetic Island.                  

Kangaroo Island
Wil je graag naar Kangaroo Island? Dan moet je er rekening mee houden dat de westkant van het eiland op dit moment niet toegankelijk is, maar wees niet getreurd de oostkant is ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Wel hebben we foto’s ontvangen waarop te zien is dat de natuur weer helemaal opbloeit! In het oosten kun je bijvoorbeeld zeeleeuwen spotten bij Seal Bay, de mooie stranden van Pennington Bay bezoeken of je een ochtend wagen aan sand-boarding bij de Little Sahara Dunes.

Van Melbourne naar Sydney
Op dit moment is het gebied tussen Sydney en Melbourne het meest aangetast, als je hier doorheen rijdt kun je in gebieden terechtkomen die zwaar zijn getroffen. Wel zijn alle hotels toegankelijk en open. We verwachten dat dit gebied rond de Australische lente (vanaf oktober) weer helemaal in bloei is, en de Australiërs verwelkomen je graag!

 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Onze bestemmingsexperts Chantal en Fronie beantwoorden  graag je vragen en helpen je met het samenstellen van een reis. Bekijk hier hoe je ze kunt bereiken.

Bekijk ook eens...

Outback reis Australië

Welke optie wil je aanvragen?

Rode rots
Upgrade - Rode Rots Colonial Way
x
+
Queensland Australië CapeTribulation

Welke optie wil je aanvragen?

Ontspannen cruisen door Noord Queensland
Cruise over Daintree rivier
Halve dag snorkelen Great Barrier Reef vanuit Cape Tribulation
Nightwalk in Cape Tribulation
Wildlife Sunset Tour
x
+
Australië oostkust reizen - cocktail

Welke optie wil je aanvragen?

Smoothie op het palmenstrand
Smoothie op het Palmenstrand - Port Douglas
x
+
 
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK