Camperhuur AustralieVoorwaarden camperhuur Australië
2015-2016

Hieronder staan alle voorwaarden die betrekking hebben op de huur van standaard campers. We raden je aan de voorwaarden goed door te lezen. Riksja Australië regelt camperhuur bij een gerenommeerde lokale verhuurder met een goede reputatie en (24-uurs) service. Combineer je Australië met Nieuw Zeeland, of huur je op meerdere plaatsen een camper, dan tellen we het aantal huurdagen op, zodat je eventueel in een voordeligere tariefsklasse valt. Mocht je vragen hebben over het huren van een camper, neem dan gerust contact met ons op.

Flextarieven

De prijs voor camperhuur zijn flextarieven. Dit houdt in dat ze per week (kunnen) veranderen. Ze zijn gebaseerd op basis van vraag en aanbod en geldig van vrijdag tot vrijdag.

Inbegrepen in de prijzen van Riksja Australië

– camperhuur, gecalculeerd per dag
– welkomstpakket
– keuken kit ( kookgerei, bestek, hand- en theedoeken)
– linnen en beddengoed
– ongelimiteerde kilometers
– belasting (GST) van 10%,
– 3% stampduty
– toeslag voor extra bestuurder(s)
– standaardverzekering
– 24 uur hulpdienst onderweg
– road atlas en campinggids

Bijkomende kosten (ter plaatse te voldoen)

– optionele uitbreidingen verzekering
– schoonmaak toeslag als de camper niet schoon is bij inlevering
– vullen van de gasfles (AU$ 25,- voor Hitop, Euro Tourer en 4WD camper en AU$ 35,- voor alle andere modellen)
– transfer van/naar het verhuurstation. De depots liggen veelal tussen de luchthaven en de stad in
– extra toeslagen voor het ophalen en/of inleveren van de camper in Broome.
– eventuele extra’s
– eventuele one way (= achterlatings) kosten bij enkele reis
– bij betaling met Visa of Mastercard geldt een non-refundable toeslag van 2%; met American Express of Diners Club 4,5%
– benzine (ca. AU$ 0,95 tot 1,55 per liter, afhankelijk per staat)
– AU$ 75,- administratiekosten bij verwerking van zaken mbt snelheids- en parkeerovertredingen (kosten voor de huurder), schade en diefstal
– optionele toll pass van AU$ 29,- per huurperiode twv AU$ 50,- (je hebt een tegoed van AU$ 50,- om over tolwegen bij Sydney, Melbourne en Brisbane te rijden).

Verzekering

Hitop en Eurotourer campers zijn inclusief een basisverzekering (Third Party) en CDW verzekering met een eigen risico (=borg) van AU$ 5000,-.
Alle andere campers zijn inclusief een basisverzekering (Third Party) en CDW verzekering met een eigen risico van AU$ 7500,-.

Riksja Australië raadt ten zeerste aan dat je op reis gaat met een reisverzekering met werelddekking. Ter plaatse kan een PAI (Personal Accident) verzekering worden aangeboden maar in de meeste gevallen worden de kosten door je reisverzekering gedekt en is deze verzekering niet nodig. Check dus je reisverzekeringspolis.

Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de camper in ontvangst neemt. Recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc).

Afkoop eigen risico (ter plaatse te voldoen)

Standaard camper: het eigen risico (=borg) van AU$ 5000,- /7500,- kun je op 2 manieren verder afkopen:
– tot AU$ 2500,- (borgsom AU$ 2500,-) voor AU$ 27,- per dag met een maximum van AU$ 1350,-
– tot AU$ 0,- (VIP Cover; borgsom AU$ 250,-) VIP cover pakket voor AU$ 44,- per dag met een maximum van AU$ 2200,-

Value Pack (All inclusive verzekering)

Deze verzekering kost € 44,- per dag en geeft de meest uitgebreide dekking. We kunnen deze bij boeking in Nederland voor je afsluiten.

Bij deze verzekering is het volgende inbegrepen:
– VIP Cover (eigen risico AU$ 0,-, exclusief de eventuele extra 4WD additional cover)
– One way kosten (twv AU$ 350,- of AU$ 260,-)
– ongelimiteerde kilometers
– belasting (GST) van 10%
– schoonmaakkosten
– vehicle registration fee
– 24 uur hulpdienst onderweg
– road atlas en campinggids
– baby of kinderzitje (á AU$ 30,-  per zitje indien van toepassing, aangeven bij boeking)
– vullen van de gasfles bij inleveren (twv AU$25,- voor Hitop, Eurotourer & 4WD-campers en AU$35,- voor alle andere campertypen)
– eenmalige set toilet chemicaliën
– picknicktafel (á AU$ 24,-) en stoelen (á AU$ 17,- per stoel) (opgeven bij boeking)
– Hassle Free Check-In: Dit scheelt je tijd bij het inleveren van de camper. Je hoeft alleen maar je sleutels bij de balie in te leveren en je kunt gaan. Dit geldt uiteraard mits er geen schade aan het voertuig is ontstaan tijdens de huurperiode.

LET OP: je bent ten alle tijden verantwoordelijk voor schade aan het boven- en onderstel van de camper ongeacht of je het eigen risico geheel of gedeeltelijk hebt afgekocht

Extra verzekering 4WD campers: 4WD Additional Cover

Deze kun je alleen afsluiten indien je bij boeking gekozen hebt voor de Value Packverzekering of ter plaatse voor de VIP Cover. De kosten voor deze extra verzekering zijn AU$199,- en beschermt je tegen:
– schade aan dak en onderbody van de 4WD camper
– ongelimiteerde schade aan banden en ruiten
– schade aan het zonnedak
– wegsleepkosten indien nodig

One way kosten

Dit zijn kosten die je ter plaatse betaalt wanneer je de camper op de ene plaats ophaalt en hem elders inlevert. Voor standaard campers betaal je ter plaatse bij een aaneengesloten huurperiode van minder dan 20 dagen AU$ 260,- of bij ophalen/inleveren in Broome, Darwin of Alice Springs AU$ 350,-. Is de aaneengesloten periode langer dan 21 dagen, dan betaal je geen one waykosten.
Voor alle huren waar je de camper inlevert of afhaalt in Broome geldt bovendien een extra toeslag van AU$ 850,-. Alleen de Hitop en de 4WD camper zijn te huur in Broome.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 5 dagen.
Tussen 15 december en 5 januari geldt voor alle routes een minimum huurperiode van 10 dagen. De ophaaldag is bepalend voor de prijs. Bij lange huurperiodes wordt de prijs per dag voordeliger. Te laat inleveren betekent een boete van extra uren of dagen huur tegen het lokale tarief. Bij eerder inleveren is geen restitutie mogelijk. Tijdens de Bathurst en Philip Island Races geldt voor de volgende locaties een minimum huurperiode van 10 dagen: Cairns, Brisbane, Sydney, Melbourne en Adelaide.

Borgsom

Kan alleen per credit card (Visa, Mastercard, American Express of Diners Club) worden voldaan. De creditcard-houder moet persoonlijk aanwezig zijn om te tekenen. Let op: Bij de standaard verzekering (AU$7500,- of AU$5000,-) of afkoop optie 1 (AU$2500,-) wordt de borgsom bij het ophalen op je creditcard afgeschreven (zorg ervoor dat je een toereikend credit hebt) en bij het inleveren weer terug gestort (je kunt er afhankelijk van je bank na ca. 12 dagen weer over beschikken), mits de camper in goede staat is. Alleen als je de Value Pack verzekering hebt afgesloten of kiest voor de VIP Cover (afkoopt optie 2) wordt de borgsom (AU$250,-) ‘bevroren’ op je credit card. Na inleveren kun je er meteen weer over beschikken.

Multi-hire

Huur je op 2 of meerdere plaatsen een camper, dan wordt het aantal huurdagen opgeteld om zo een lange termijn korting te verkrijgen. Breng je een camper weg en haal je er dezelfde dag ergens anders een op, dan worden 2 dagen in rekening gebracht. Huur in Australië mag óók opgeteld worden bij huur in Nieuw Zeeland, mits je beide campers via dezelfde verhuurder boekt binnen een reisperiode van 3 maanden. Multi-hires worden behandeld als aparte huurperiodes mbt de one way kosten en verzekeringen.

Extra’s:

– babyzitje; eenmalig AU$ 30,-.
Is verplicht tussen 6 maanden en 4 jaar. Het gewicht van de baby moet liggen tussen de 9 en 18 kilo en groter zijn dan 70 centimeter. Deze kunnen alleen in de Eurocamper, EuroStar, EuroDeluxe en 4WD Outbackcamper geplaatst worden.
– kinderzitje; eenmalig AU$ 30,-.
Is verplicht tussen 4 en 7 jaar. Het gewicht van het kind moet liggen tussen de 14 en 26 kilo en maximaal 140 centimeter lang zijn. Deze kunnen alleen in de Eurocamper, EuroStar, EuroDeluxe en 4WD Outbackcamper geplaatst worden.
– kampeerstoelen: AU$17,- per stuk & kampeertafel: AU$24,- per stuk
– GPS-systeem: AU$ 10,- per dag (max. AU$ 100,-)  Een GPS is niet standaard inbegrepen in de huur. We raden je aan om zelf een GPS mee te nemen en hierop voor vertrek het wegennetwerk van Australië te downloaden. Dit is een stuk voordeliger.
– Sateliet telefoon: AU$ 20,- per dag plus de gemaakte belkosten

Alle extra’s dienen tegelijkertijd met de boeking van de camper te worden gereserveerd en worden ter plaatse direct aan de verhuurder betaald.

Rijbewijs

Hiervoor gelden de volgende regels. Alle bestuurders:
– zijn in het bezit van een rijbewijs dat de gehele huurperiode geldig is,
– beschikken over een Nederlands EN een internationaal rijbewijs (opgesteld in het Engels, verplicht). Een internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij ANWB winkels voor ca. eur 18,-). Zowel het gewone als internationale rijbewijs moeten bij het ophalen van de camper worden getoond.
– hebben tenminste 2 jaar het rijbewijs

Leeftijd

De minimum leeftijd van (mede)bestuurder(s) is 21 jaar, maximum is 75 jaar.

Medebestuurders

Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld en er zijn geen extra kosten voor medebestuurders.

Verhuurstations/hulp

Alle huurstations zijn over het algemeen geopend van 08:00 tot 16:30 uur, 7 dagen per week. Uitgezonderd Goede Vrijdag, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, Anzac Day (25 april) en Australia Day (26 januari). Op 2e paasdag (6 april 2015 en 28 maart 2016), Anzac Day (25 april) en Boxing Day (26 december) geldt een extra pick-up/drop-off fee van AU$100,-. Er zijn afwijkende openingstijden voor onderstaande periode:

• Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney:
– 1 t/m 30 april geopend van 08:00 tot 16:30 uur, 7 dagen per week
– 1 mei t/m 31 augustus geopend van 08:00 tot 16:30 uur, gesloten op zondag
– 1 september t/m 31 maart van 08:00 tot 16:30 uur, 7 dagen per week
• Alice Springs, Cairns:
– 1 t/m 30 april geopend van 08:00 tot 16:30 uur, gesloten op zondag
– 1 mei t/m 31 oktober geopend van 08:00 tot 16:30 uur, 7 dagen per week
– 1 november t/m 31 maart geopend van 08:00 tot 16:30 uur, gesloten op zondag
• Broome, Darwin:
– 1 t/m 30 april geopenend van 08:00 tot 16:30 uur, gesloten op zondag
– 1 mei t/m 31 oktober geopend van 08:00 uur tot 16:30 uur, 7 dagen per week
– 1 november t/m 19 december geopend van 08:00 tot 16:30 uur, gesloten op zondag
– 20 december t/m 31 maart alle dagen gesloten
– in Broome zijn alleen de Hitop en 4WD camper te huur. Het kantoor in Broome is op de volgende dagen open van 08:00 tot 12:00 uur: 6 en 25 april, 1 juni en 28 september.
• Hobart:
– 1 april t/m 31 mei geopend van 08:00 tot 16:30 uur, gesloten op zondag
– 1 juni t/m 31 augustus alle dagen gesloten
– 1 september t/m 31 maart geopend van 08:00 uur tot 16:30 uur, 7 dagen per week
– in Hobart is het niet mogelijk om een 4WD camper te huren

Pech onderweg

Kleine reparaties tot AU$ 100,- mogen zonder autorisatie van de verhuurder worden uitgevoerd. Voor reparaties met hogere kosten, dient vooraf toestemming te worden gevraagd bij de verhuurder. De kosten worden vergoed (bon bewaren!) mits de schade niet veroorzaakt is door de huurder. Informeer Apollo ten alle tijden wanneer je pech hebt tijdens je reis. Apollo is aangesloten bij Australian Automobile Association (Australische ANWB). Deze organisatie biedt 24 uur per dag hulp bij pech onderweg.

Ophalen /Terugbrengen

De camper wordt opgehaald/ingeleverd bij het depot van de verhuurder. Transfer van de luchthaven naar het verhuurkantoor en v.v. is niet inbegrepen. De ophaal- en inlevertijden staan op het voucher. Bij vertraging neem zo spoedig mogelijk contact op met het desbetreffende depot.

Waar rijden, waar niet

– het is met geen enkel type camper (behalve de 4WD camper) toegestaan op onverharde wegen en off-road wegen te rijden. De enige uitzondering hierop zijn goed onderhouden toegangswegen minder dan 12 kilometer lang naar erkende campings.
– buiten de steden in de Northern Territory en West Australië mag je niet in het donker rijden vanwege gevaar voor aanrijdingen van kangoeroes of andere dieren.
– Jim Jim Falls en Twin Falls in Kakadu zijn voor campers niet bereikbaar
– 4WD-campers mogen op erkende onverharde wegen rijden. Voor de volgende gebieden is nadrukkelijke toestemming van de verhuurder nodig: alle eilanden, Tasmanië, Simpson Desert, Gunbarrel Highway, Bloomfield Track, Cape York (ten noorden van de Daintree River), Oodnadatta Track, Birdsville Track, Tanami Track, Gibb River Road, Kalumburu Road, Mitchell Falls/Plateau, Warburton Road, Strzelecki Track, Cape Leveque, Bungle Bungles en Plenty Highway.
– het is geen enkele camper toegestaan om op Fraser Island, Moreton Island, Boggy Hole, (Old) Gunbarrel Highway, de Canning Stock-route, The Lost City in Litchfield Park, Cape York (tussen december en mei), het Old Telegraph Road gebied, The Central Arnhem Road en de laatste 2 kilometer van de Lennard River Gorge Road te rijden.
– rijden hoger dan het sneeuwniveau (winterseizoen is van juni t/m september) is niet toegestaan.
– standaard campers mogen alleen met toestemming van de verhuurder meegenomen worden naar Tasmanie en rijden ten noorden van de Daintree River rijden op verharde wegen of op de Kalumburu Road tot aan Drysdale Station.

De verhuurmaatschappij behoudt het recht om in geval van extreme weersomstandigheden de bovenstaande regels verder aan te passen.

Camper categorie

Boekingen zijn altijd op basis van categorie; niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Indien de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een hogere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere camper of nieuwer model, dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage

De ruimte in de camper is altijd beperkt. Vaak wordt er meer bagage meegenomen dan mogelijk is. Zachte reistassen zijn beter dan harde koffers en makkelijker op te bergen.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over lokale tarieven, one way kosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd.

Gedetailleerde informatie is bekend en aanwezig op het verhuurstation en aan wijzigingen onderhevig. Vraag bij het ophalen altijd naar een papieren kopie van alle huurvoorwaarden. Dit zijn de bindende, geldende voorwaarden. Klik hier voor een afstandentabel.

 

Klik hier om een persoonlijk reisplan aan te vragen, of
ga naar het overzicht van selfdrive bouwstenen